O2-meetblok

Voor onder andere brouwerijen zijn carbondioxide (CO2) en zuurstof (O2) bepalende factoren voor de kwaliteit, smaak en de stabiliteit van hun producten. Vooral zuurstof is een belangrijke parameter, aangezien het voor een snelle daling van smaakstabiliteit van het product kan zorgen. Daarom worden tijdens het productieproces continu de concentraties O2 en CO2 gemeten.
 
Pentair Haffmans heeft een technologie ontwikkeld die het onderhoud en de daarmee verbonden operationele kosten van de traditionele membraam-elektrochemische technologie sterk verminderd. De nieuwe meettechniek maakt gebruik van een optische O2 meting via het luminescentie principe. Deze technologie heeft een betere responstijd terwijl er minder gekalibreerd hoeft te worden. Daarnaast zorgt innovatieve apparatuur voor recuperatie van CO2 zodat het productieproces milieuvriendelijker en efficiënter verloopt.
 
Aanpak en werkwijze
Pentair Haffmans is een multinational met een sterke focus op innovatie en klanttevredenheid waarvoor DKMS al jaren werkt. De Pentair Haffmans producten worden ontwikkeld vanuit de visie dat het milieu moet worden ontzien en dat tegelijkertijd de operationele kosten worden verlaagd. Dit geldt ook voor het hierboven beschreven O2 meetblok dat mede door DKMS wordt gemaakt.
 
DKMS heeft voor de klanten van Pentair Haffmans wereldwijd een systeem opgezet waarbij door goed supply-chain management de kritieke onderdelen altijd op tijd geleverd kunnen worden. Daarbij hoeven wij geen concessies te doen aan de kwaliteitseisen en de nauwkeurigheid van de apparatuur die bij ons in huis gemaakt wordt.