Wafer Houder

De wafer houder wordt in de semiconductor industrie gebruikt voor het laden en be-
schrijven van een zogenaamd wafer substraat. Een wafer houder is meestal opgebouwd uit een frame en een nauwkeurig geslepen tafel waarop de wafer wordt geklemd.
 
Een wafer is een dunne plak / ronde schijf 
halfgeleidermateriaal van (bv silicium of gallium arsenide) in diameters van 1 inch tot ca. 11 inch. Een wafer houder moet het substraat zeer stabiel en nauwkeurig op hoogte houden in de electron-beam machine waar deze wordt beschreven.
 
Een beschreven wafer wordt vervolgens in 
‘chips’ gesneden, van enkele 10-tallen tot honderden stuks, afhankelijk van de
afmetingen. Deze chips vinden uiteindelijk weer hun toepassing weer in de elektronica en diverse apparaten.
 
Aanpak en werkwijze
DKMS assembleert, reviseert en produceert al jaren diverse producten voor haar klant Raith te Best. Door deze jarenlange samenwerking is DKMS zeer goed ingespeeld op de High-Tech vraagstukken van haar klant.
 
De producten moeten vaak voldoen aan zeer hoge nauwkeurigheden en vlakheden van enkele micrometers. De toepassingen moeten geschikt zijn voor een hoog vacuüm omgeving waarbij gebruik van exotisch materialen een pre is om tot een gewenst resultaat te komen. 
 
DKMS en Raith hebben veelvuldig contact in de beginfase van een opdracht. Nadat alle specificaties zijn bepaald en goedgekeurd door de klant, start de 3D engineering van het vraagstuk. In deze fase is de klant nauw betrokken bij de voortgang. Diverse berekeningen en 3D FEM analyses zijn hier geen uitzondering, welke door DKMS zelf uitgevoerd worden. Als alle tekeningen gereed zijn, start DKMS met de productie van de onderdelen. Uiteindelijk zal de montageafdeling de onderdelen samenstellen en afregelen tot een gereed product (of prototype).